Ien fan us/Een van ons

IEN FAN US (“Een van ons”) gaat over de bijzondere vriendschap tussen de Friese familie Zoodsma uit Minnertsga, en de Duitse familie Haseloh. Deze vriendschap is ontstaan tijdens de Tweede Wereld0orlog, en duurt tot op heden voort.
Lengte: 29 minuten. Documentaire. Fries en Duits gesproken, Nederlands ondertiteld.

Scenario,Regie,Montage: Henk Penninga
Camera: Willem Heshusius
Geluid: Tom d’Angremond
Productie: Wieke Mollema

Uitgezonden : 2009 , Omrop Fryslan,Fryslan Doc.

Reactie van Johannes Zoodsma:

Wat aardig is om te vermelden is dat Pier Flobbe na de bevrijding van het kamp mijn vader op de fiets meegenomen heeft. Mijn vader was te ziek (difterie) om op de vrachtwagen te klimmen waarna Pier hem meenam. Bij Eickhorst (net na Minden) kon mijn vader niet meer verder en heeft Pier hem bij een boer gebracht die mijn vader heeft opgevangen. Na 6 weken in het ziekenhuis is hij nog ongeveer 10 weken bij deze familie in Haseloh geweest om aan te sterken. Mijn vader is uiteindelijk op 30 augustus thuis gekomen. Zoals in de film te zien is hebben wij altijd contact met deze familie gehouden.

IEN FAN US (Nederlands ondertiteld) from Noorderlicht Film on Vimeo.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.