Sipke Prosée

Geboren op 7 juni 1923 te Leeuwarden
Overleden op 14 september 1946

Sipke Prosée wordt genoemd in het dagboek van Hilberdink. Ze delen een kamer en op 21 januari schrijft Hilberdink dat hij vriendschap heeft gesloten met een Fries, Sipke Prosée. Hij schrijft dat Sipke ook een dagboek bijhoudt. Ze koken samen en kunnen het goed met elkaar vinden.

Op 9 februari 1945 schrijft Hilberdink dat toen hij ’s avonds in het Lager terugkeerde, het nieuws hoorde dat Sipke een ongeluk had gehad. Een nieuwe lift is naar beneden gestort, daarbij is een Duitser gedood en Sipke gewond geraakt. Hij raakte bekneld waarbij zijn borstkas is ingedrukt. Hij werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Op 12 februari 1945 kwam Sipke terug uit het ziekenhuis. Hij keerde na de bevrijding terug naar huis waar hij een jaar later zou overlijden aan de gevolgen van het ongeluk.

Heeft u meer informatie over Sipke Prosée? Stuur dan een bericht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.