OVER

 

IS HET ZOVER! HISTORISCH ONDERZOEKSBUREAU WORDT ???

het verleden doen herleven

historisch
onderzoeksbureau
Ferline

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor geschiedenis, door de prachtige familieverhalen die mijn vader me vertelde over onze Friese voorouders.

Over de toevalligheden die de loop van de geschiedenis konden bepalen, over keuzes die onze voorouders maakten maar die nog steeds van invloed zijn op het leven van nu.

Het onderzoeken en schrijven geeft me enorm veel voldoening en dat was mij voor mij de reden om in 2018, naast mijn vaste baan als projectleider, mijn eigen onderzoeksbureau te beginnen.

Ferline is Fries voor verleden

onderzoeken

Er is een groeiende belangstelling voor de (familie)geschiedenis, maar niet iedereen weet zijn weg te vinden in de lokale en digitale archieven. Door mijn nieuwsgierigheid en vasthoudendheid kan ik u helpen met de start van uw onderzoek of uw vastgelopen onderzoek weer nieuw leven in blazen. Ook kan ik helpen bij het vinden van personen, zoals bijvoorbeeld familieleden van oorlogsslachtoffers.

schrijven

Zoekt u een mooi historisch verhaal voor uw krant of blad? Of wilt u uw familiegeschiedenis op papier vastleggen, maar het ontbreekt u aan tijd? Of bent u een boek aan het schrijven en zoekt u hulp bij research? Ik kan u hiermee helpen. De komende lustrumjaren van de Tweede Wereldoorlog zijn voor veel lokale verenigingen en organisaties aanleiding om te publiceren over de eigen oorlogsgeschiedenis.

Foto: Marita Weener