Welkom op de website van historisch onderzoeksbureau Ferline

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door alles wat met geschiedenis te maken heeft. Mijn interesse begon bij mijn eigen familiegeschiedenis waarvan de wortels liggen in Noordoost Friesland. Dat heeft zich uitgebreid naar de Tweede Wereldoorlog door het oorlogsdagboek van mijn ‘pake’ Eelke Dijkstra. De publicatie daarvan op internet heeft geleid tot veel bijzondere momenten en was de aanleiding tot het schrijven van een boek over strafkamp Yde en de tewerkstelling in Drenthe. Het boek Spitten voor de vijand is op 8 juni 2018 verschenen. Zie ook de bijbehorende website.

Ik ben als bestuurslid actief binnen de Stichting Vriendenkring Neuengamme. Als redacteur van het Bulletin heb ik diverse artikelen geschreven. Ook doe ik onderzoek naar het lot van 34 politieagenten die in Neuengamme zijn omgekomen.

Tevens verricht ik historisch onderzoek voor o.a. het International Tracing Service en voor journalisten.

“FERLINE” is Fries voor verleden. Ik wil proberen ‘het verleden doen herleven’, voor een zo breed mogelijk publiek verhalen te vertellen die niet eerder zijn verteld en die aandacht verdienen.

Deze website wordt binnenkort vernieuwd.